Ճապոնացի գիտնականներն ապացուցեցին, որ սովորական սոխը կարող է մարդու օրգանիզմում դանդաղեցնել ծերացման պրոցեսը: Նրանք մի շարք հետազոտություններ են կատարել, որոնց արդյունքում բացահայտել են գլուխ սոխի նոր օգտակար հատկությունները : Ակտիվ ծծմբային միացությունները, հայտնվելով արյան մեջ, բարերար ազդեցություն են ունենում կարևորագույն գոտիների վրա:
Այդ միացությունների ազդեցությամբ զգացմունքների ու հիշողության համար պատասախանատու ուղեղի շատ բջիջներ երիտասարդանում են:
Մարդկությունը վաղուց գիտեր, որ սովորական գլուխ սոխը ոչ միայն ուտեստներին նուրբ համ է տալիս, այլև բարերար է ազդում իմունիտետի վրա, հետևաբար, օգնում է պայքարել մրսածության հիվանդությունների դեմ: Իսկ սոխի օգտակար հատկությունները 70%-ով պահպանվում են նույնիսկ ջերմամշակման ժամանակ:
No comments:
Post a Comment